El passat diumenge 5 d’octubre va tenir lloc a Calella (Maresme) la primera prova de triatló en la modalitat de llarga distància de la franquícia nord-americana IRONMAN que aterra al nostre país, anomenat IRONMAN BARCELONA, més concretament la primera a la península ibèrica i tercera a l’estat espanyol després de Lanzarote i Mallorca.

Cinc triatletes del C.E. Pedala.cat de Balaguer hi van prendre la sortida. Tots ells experimentats triatletes, tot i que n,hi havia algun que debutava en aquesta distància del triatló.

Abans de l’inici de la competició, el dia ja va començar amb pluja, llamps i trons, el que feia que el començament de la mateixa quedés en entredit, a causa del risc existent provocat per la tempesta elèctrica. Finalment la tronada va escampar i la prova es va poder desenvolupar sense cap més contratemps.

L’Ironman Barcelona es composava de tres sectors. El primer que s’havia d’afrontar era el segment de natació al mar davant de la platja de Calella, sobre un recorregut de 3800 metres a una única volta. Seguidament s’havien de completar els 180 km del sector de ciclisme al llarg de la N-II, reseguint la façana costanera, realitzant dues voltes a un circuit d’anada i tornada des de Calella fins a Montgat i una tercera volta més curta fins a Llavaneres. Per acabar i sense massa temps a perdre a les transicions, s’havien de córrer els 42,2 km de la cursa a peu, fent quatre voltes al llarg del passeig marítim entre Calella i Pineda de Mar, per a finalitzar la cursa a Calella davant de la platja de Garbí.

Els triatletes lleidatans del Pedala que hi van participar van ser; Ramon Fargues (9h33’), Lluís Albert Vilaginés (9h58’), Dani Fargues (10h26’), Aleix Bollo (10h45’) i Ramon May (10h50’). Tots ells van cuallar una excel·lent actuació i van aconseguir molts bons temps personals. A destacar el debut d’en Dani Fargues en la distància Ironman, al qual se li augura un llarg recorregut per les seves magnífiques aptituds en aquesta modalitat del triatló.