El passat diumenge 29 de març va tenir lloc a la localitat Malagueña de la Viñuela la prova inaugural del campionat Xterra Spain Tour. Destacar la tercera posició en la seva categoria de  l’atleta local Josep Miquel Salvadó, del Club Pedala.cat de Balaguer. Aquest és un circuit de 6 triatlons de muntanya a nivell estatal i on els millors triatletes poden accedir a una plaça per als mundials que es celebraràn a Hawai. La prova està considerada la més dura del circuit Europeu i  va consistir en realitzar un primer segment de 1500 metres de natació,  on l’aigua estava a uns  15 graus, per seguidament agafar la bicicleta de muntanya i realitzar uns duríssims 40 km per camins i senders amb més de 2000 metres de desnivell positiu. El darrer sector consistia en fer un trail running de gairebé 11 km.