El passat 23 de maig va tenir lloc a Cabezon de la Sal (Cantabria) la famosa cursa dels 10000 del Soplao. Aquest any era la novena edició i s’ha passat de llarg dels 10000 corredors entre totes les disciplines, marató, ultramarató, combinada, Bttt, cicloturisme, natació aigües obertes, caminades populars i la terrible soplaoman, (10 km nado al mar, 75 trail running i 110 km btt), deu ni do…
Vam assistir 4 pedales, 2 en la modalitat de btt i 2 més en la prova combinada. La prova de Btt consta de fer 165 km en Btt amb més de 5000 mts positius. Els pedales varen ser l’incombustible Mariano Ortiz que va acabar en una excelent 89 posició amb un temps de 8h 17′. L’altre pedala va ser en Pere Banda, que va acabar el 159 amb 8h 41′. La prova combinada consisteix en fer una marató de muntanya de 48 km per després agafar la btt i fer 71 km. Destacar la posició d’en David Jordan, tot i que era el primer cop que hi participava. Va arrivar 3er a la transició i  finalment va acabar 10è al tenir algun problema amb el circuit de Btt. El darrer pedala va ser en Josep Miquel Salvadó, que fa fer el 22è de la general.