Aquest passat cap de setmana va tenir lloc a la localitat extremenya de Plasencia el Campionat de Espanya Xterra. Diumenge a primera hora es va correr la modalitat OPEN (1000-20-5) i posteriorment la Categoria PRO amb les distancies de 1500 de nado, 36 de btt i 11 de trail running. Aquesta prova dona places automàtiques al fer podium per assistir el proper 1 de novembre a Hawai. Per aquest motiu hi havien molts corredors estrangers…

El tram de nado es realitzava al riu Jerte. Primer a favor de corrent per girar al cap d ‘uns 600 mts per remuntar. Primer van sortir els élit, i amb un decalatge de 2 min, els diferents grups d’edat. Bona natació, cómode i remuntant, ja que vaig sortir al darrer grup i tenia molta gent a davant. Aquell dia va fer molta calor, al voltant dels 38 graus, així que la bici la vaig agafar amb calma… és un dir… el primer bucle em va costar agafar el ritme. El circuit molt trencacames i tècnic. Si et sorties del corriol, era fàcil la galeta… no es veien els rocs. Tot molt sec i pols si baixaves darrera d’algú. El tram de correr eren plans els primers 4 km per pujar fins dalt d’un turó i aprtir del km 7 tot baixada fins a meta. Hi van haver d’enxufar molta penya als sueros…. cursa molt dura per la temperatura i el circuit, uns 1000 mts desnivell amb btt i uns 400 al run. La cursa la va guanyar l’actual campió del món en Ruben Ruzafa. Destacar la 5ena posició d’en Xavier Jové i la segona posició de l’Albert Soley, recordem que és el que va guanyar el TRI infern de Balaguer 2014. En categoria femeni, la guanyadora va ser Helena Erbanova. Jo vaig acabar 3er en la meva categoria i per tant amb plaça per anar als mundials de Hawai el proper 1 de novembre. Gracies julais!!!!